вівторок, 08 квітня 2008 09:27

Мухаммед аль-Фаєд оскаржить вердикт у справі про загибель Діани

Мухаммед аль-Фаєд оскаржить вердикт у справі про загибель Діани
Єгипетський мільярдер Мухаммед аль-Фаєд зробив заяву, в якій йдеться про те, що він "розчарований" вердиктом присяжних у справі про загибель принцеси Діани та її друга Доді аль-Фаєда, повідомляє Sky News 7 квітня. Він також сказав, що, можливо, добиватиметься нового розслідування і перегляду рішення суду.

Суд присяжних ухвалив, що загибель принцеси Діани та мільярдера Доді аль-Фаєда в автокатастрофі в Парижі 31 серпня 1997 року є неумисним вбивством. Відповідальність за це лежить на водієві автомобіля Анрі Полі, що знаходилося в нетверезому стані, а також на папарацці, що дуже наполегливо переслідували машину принцеси.

"Вердикт стане ударом для мільйонів людей по всьому світі, які підтримували мою боротьбу", - сказав аль-Фаєд.

За словами єгипетського мільярдера, слідство встановило, що "аварію спровокували не тільки папарацці, але і неопізнані автомобілі, які їхали услід".

Він також сказав, що, на його думку, принц Філіп і Єлизавета II володіють важливою інформацією, відомою їм одним, проте "їх навіть не викликали до суду, хоча це було необхідно". "Ніхто не повинен стояти вище за закон", - підкреслив аль-Фаєд.

Тим часом принци Уїльям та Гарі 7 квітня зробили спільну заяву, в якій висловили "згоду" з винесеною ухвалою, повідомляє AFP.

"Ми згодні з вердиктом присяжних, і ми обидва дуже їм вдячні за терпіння, яке вони проявили, не дивлячись на такі істотні незручності в їхньому житті за останні шість місяців", - йдеться в заяві. Принци подякували всіх свідків, що виступили на слуханні, і особливо охоронця Тревора Різа, який вижив в цій автокатастрофі, і виступив як свідок в суді, а також лікарів, які намагалися врятувати життя Діани, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Мухаммед аль-Фаєд оскаржить вердикт у справі про загибель Діани». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі