пʼятниця, 11 грудня 2009 13:30

Можливого вбивцю Ахатя Брагіна відпустили (ФОТО)

Автор: Фото: Тетяна Заровна
  Знімок зроблений під час оголошення першого вироку у справі колишнього співробітника міліції В'ячеслва Синенко. 12 лютого 2007 року йому дали вищу міру покарання за вбивство відразу 6 осіб і замах на життя ще 3-х
Знімок зроблений під час оголошення першого вироку у справі колишнього співробітника міліції В'ячеслва Синенко. 12 лютого 2007 року йому дали вищу міру покарання за вбивство відразу 6 осіб і замах на життя ще 3-х

Учора ввечері Донецький апеляційний суд визволив з під варти майора МВС В"ячеслава Синенка, якого підозрюють у вбивстві президента ФК "Шахтар" Ахатя Брагіна 1995 року.

Про це повідомив "Газетi по-українськи" адвокат Синенка Ігор Никитюк.

Суд вирішив направити кримінальну справу на додаткове розслідування, а 60-рiчному Синенку змінити запобіжний захід на підписку про невиїзд. Він страждає на ішемічну хворобу серця і частково паралізований.

Відразу ж після оголошення цієї ухвали Синенка винесли з-за ґрат на руках його адвокат і журналіст місцевого видання. Після інсульту Синенко не може самостійно пересуватися. Для родичів і самого звинуваченого рішення суду про звільнення стало повною несподіванкою. Від радості Синенко не зміг вимовити ні слова.

Як вже писала "Газета по-українськи", Генеральна прокуратура вважає Синенка причетним до вбивства колишнього господаря "Шахтаря" Ахатя Брагіна.

"Суд повівся принципово, виніс незалежну ухвалу. Я із самого початку наполягав на невинності мого клієнта. Під час вибуху на стадіоні "Шахтар", коли сталося вбивство Брагіна, Синенко знаходився в концертному залі "Донецьк" на концерті Люби Успенської", - сказав у коментарі "Газеті по-українськи" Никитюк.

За його словами, на свідків чинили тиск, щоб вони казали, що не бачили Синенка на цьому концерті. Синенко вважає, що справа проти нього сфабрикована колишнім Генеральним прокурором України Геннадієм Васильєвим.

Нагадаємо, в жовтні 1995 року в результаті вибуху під час футбольного матчу загинув президент футбольної команди і ще 5 осіб з його найближчого оточення, у тому числі полковник СБУ Віктор Двійних. Навесні 2004 року Синенка заарештували в Греції, куди він втік через замах на нього. Через рік підозрюваного екстрадували до України. 12 лютого 2007 року Донецький апеляційний суд засудив Синенка за участь у вбивстві Ахатя Брагіна і його охоронців до довічного ув"язнення. 4 вересня 2008 року Верховний Суд відмінив цей вирок як не мотивований і не об"єктивний. Повторно Донецький апеляційний суд почав судити Синенка 29 жовтня 2008 року – вже в новому складі суддівської колегії.

По цій кримінальній справі до суду викликалися як свідки десятки високопоставлених осіб. У тому числі народний депутат Рінат Ахметов. Але у суді вони жодного разу не з"явилися.

Зараз Синенко знаходиться у своїх родичів у Донецьку. На нове розслідування Генпрокуратурі дали 2 місяці. Суд підкреслив, що на підставі тих доказів, які слідство добуло раніше, Синенка не можна ні засудити, ні виправдати.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Можливого вбивцю Ахатя Брагіна відпустили (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі