середа, 15 липня 2020 11:58

МОЗ змінило умови для визначення країн "червоної" і "зеленої" зон

МОЗ змінило умови для визначення країн "червоної" і "зеленої" зон
МОЗ змінило критерії для визначення країн "червоної" і "зеленої" зон. Фото: pixabay

Міністерство охорони здоров'я пропонує внести до "зеленої зони" країни, у яких менше 55 хворих на Covid-19 на 100 тис. населення.

Якщо цей показник вищий, то такі держави потраплятимуть до "червоної" зони, сказав міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

За його словами, зміни відбудуться відповідно до європейських критеріїв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці зацікавились подорожами до Росії

"На початковому етапі, на етапі обговорення, саме говорилося про рівень активних хворих на 100 тис. населення. Говорили на засіданнях відповідних міністрів країн Європейського Союзу, саме йшлося про такі критерії і про такі формули, за якими ми достатньо чітко спостерігали. І коли ми приймали рішення - рішення приймали перед 22 червня, була ця постанова, яка продовжувала карантин до 31 липня, саме цей критерій - 40 на 100 тис. активних хворих - і був запроваджений в Україні. Потім вже, перед 1 липня, країни Європейського Союзу змінили це на інцидентність. Ми також слідкуємо за цим і не виключаємо, що будемо переглядати ці критерії", - сказав Максим Степанов.

Він зауважив, що МОЗ внесло критерій через збільшення активних хворих в Україні, зараз цей показник складає понад 62 на 100 тис. населення.

"Ми внесли пропозицію щодо збільшення цього критерію до 55 на 100 тис. хворих. Тобто, країни, які будуть мати вище 55 після затвердження цих критеріїв урядом України, будуть попадати в перелік країн з "червоної" зони. Менше 55 - "зеленої" зони. Але перегляд в бік інцидентності - саме такий показник взятий зараз в Європі, ми не виключаємо. Ми зараз аналізуємо і розробляємо нові підходи", - додав Максим Степанов.

Список країн "червоної зони" оновило Міністерство охорони здоров'я. До списку небезпечних потрапила Болгарія. Загалом в списку "червоної зони" 61 країна.

Зараз ви читаєте новину «МОЗ змінило умови для визначення країн "червоної" і "зеленої" зон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі