четвер, 06 травня 2021 14:56

МОЗ анонсувало дату запуску Covid-паспортів в Україні

МОЗ анонсувало дату запуску Covid-паспортів в Україні
До впровадження Covid-паспортів українцям видаватимуть паперове міжнародне свідоцтво про вакцинацію. Фото: pixabay.com

До 1 липня в Україні можуть запустити Covid-паспорти. Вони міститимуть дані про вакцинацію, результати ПЛР-тестів або інформацію про одужання від Covid-19.

Документ про запровадження Covid-сертифікатів розробляють з урахуванням вимог Єврокомісії та ВООЗ, заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

"Мета паспорту - вільне й безпечне пересування громадян під час пандемії. Дані вноситимуть через електронну систему охорони здоров'я, а сам сертифікат можна буде отримати в лікаря або згенерувати в додатку чи порталі "Дія", - повідомляє пресслужба МОЗ.

До впровадження Covid-паспортів українцям, які отримали обидва щеплення від Covid-19, за запитом видаватимуть паперове міжнародне свідоцтво про вакцинацію. За необхідності його можна буде пред'явити на кордоні.

"Потенційно дані вноситимуть у Covid-сертифікати в європейських країнах, про що триває дискусія. Моє бачення - нам потрібно давати можливість внести всі необхідні дані. Зробити свій український сертифікат, який потім інтегрується із сертифікатами ЄС", - сказав Степанов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євросоюз уводить Covid-паспорти. Чи зможуть українці без них їздити закордон

Європейський парламент замість "зелених паспортів" запровадить європейський "Covid-19-сертифікат", який діятиме впродовж року.

У документі, який може бути цифровим і паперовим, будуть дані про вакцинацію проти коронавірусу, нещодавній негативний результат тесту чи те, що особа перехворіла на Covid-19.

Зараз ви читаєте новину «МОЗ анонсувало дату запуску Covid-паспортів в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі