пʼятниця, 25 квітня 2008 18:38

Мотря Харткова загинула від вибуху газу

23 квітня близько четвертої ранку в селі Заруддя Красилівського району на Хмельниччині в хаті 92-річної Мотрі Харткової стався вибух газу.

— Сама я взриву не чула, — каже 75-річна односельчанка Анна Подворна. — Мотря жила від мене через річку. До неї саме приїхала дочка Вєра, їй 49 років. Вона живе з чоловіком і дітьми у Хмельницькому. Ще в Мотрі є старша дочка Надя — на Донбасі.

— Мотря спала у прихожій, а дочка у великій хаті, — веде далі Анна Ларіонівна. — У прихожій була плитка. Від взриву вибило стіну, обвалився ґанок і стеля. Дочка наробила крику.

На місце трагедії прибули працівники МНС. Вони витягли з-під руїн будівлі вже мертву жінку. Їй на груди впала стеля. Донька Віра не зазнала травм.

— Попередня версія вибуху — необережне використання природного газу, — розповідає голова правління Красилівської філії "Хмельницькгаз" Василь Семенюк. — Вони лягли десь об 11-й  вечора. Вибух стався о 3.15. Духовка було включена. Газ легший за повітря. Спочатку піднімається вгору, але при значній концентрації опускається донизу. А на підлозі стояв включеним газовий котел.

Тієї самої ночі працівники газконтори перекрили в селі газопостачання. Удень воно було відновлено.

Мотрю Харткову поховали в селі Заруддя.

Зараз ви читаєте новину «Мотря Харткова загинула від вибуху газу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі