четвер, 10 квітня 2008 20:04

Моторолер заберуть на штрафмайданчик

Автор: фото: Віктор КОШМАЛ
  Четвертого квітня у Чернігові поблизу  ”Мегацентру” даїшник перевіряє документи права власності на моторолер.  Якщо водій порушив правила чи сів за кермо напідпитку, моторолер забирали і ставили на евакуатор, який чергував поруч
Четвертого квітня у Чернігові поблизу ”Мегацентру” даїшник перевіряє документи права власності на моторолер. Якщо водій порушив правила чи сів за кермо напідпитку, моторолер забирали і ставили на евакуатор, який чергував поруч

У Чернігові ДАІ з квітня почала затримувати водіїв моторолерів, які порушують правила й сідають за кермо напідпитку. Мопеди забирають на штрафмайданчик. Триватиме операція до кінця літа.

Ввечері 4 квітня неподалік "Мегацентру" в Чернігові стоять два завантажені моторолерами евакуатори.

— Сьогодні тільки тринадцятьох порушників затримали. Чутки про нашу операцію швидко розповсюджуються містом, — каже командир взводу дорожньо-патрульної служби Андрій Вовк, 30 років. — Учора завантажили 21 моторолер. Десять водіїв керували напідпитку. За день такого наслухаєшся: і посилають, і лаються.

У першому кварталі торік сталося вісім аварій за участю моторолерів, дев"ять осіб травмувалися. Цього року аварій було 15. Двоє людей загинули, 13 травмовано.

Інспектори зупиняють літнього чоловіка на червоному моторолері. Василь Шелупня, 65 років, дістає стос документів.

— У мене і талон про покупку є, — каже чоловік. — Мені нічого боятися. Я вправний їздок. От якби захотів тікати полем, ніякі даїшники не наздогнали б.

— Один уже пробував тікать, — відказує Андрій Вовк. — Так ми на службовій "део" його швидко зловили. Тепер заплатить штраф не тільки за порушення правил, а й за те, що не зупинився на вимогу ДАІ.

На порушників складають протоколи. Моторолери евакуатором відвозять на штрафмайданчик на вул. Жабинського. Щоб повернути транспорт, порушник має сплатити 30 грн за послуги евакуатора і штраф, який призначить суд. Потім із квитанцією слід прийти до міського відділення ДАІ на вулиці Старобілоуській у кабінет N24.

Якщо водій не порушував правил, але не мав документів про право власності на моторолер, то він може поїхати додому, взяти їх. І забрати моторолер з евакуатора.

Зараз ви читаєте новину «Моторолер заберуть на штрафмайданчик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі