середа, 19 вересня 2007 19:06

Мосміськсуд підтримав проти Ходорковського нову кримінальну справу

Нова кримінальна справа проти Михайла Ходорковського, обвинуваченого у відмиванні грошових коштів, визнана законною. Таке рішення ухвалив Мосміськсуд, відмовивши в задоволенні скарги адвокатів колишнього глави "Юкоса", що оспорювали ухвалу Басманного суду столиці.

Адвокат Каріна Москаленко стверджує, що справа повинна бути припинена, оскільки його розгляду в суді перешкоджає цілий ряд виявлених нею порушень. Інший адвокат колишнього глави "Юкоса" Ольга Михайлова відзначила, що рішення про визнання законним порушення нової справи проти Ходорковського було прийнято Басманним судом за відсутності обвинуваченого. Вона підкреслила, що той же суд ухвалив рішення про незаконність проведення слідства у цій справі в Читі і ухвалив перенести слідчі дії до Москви.

Ходорковський і колишній глава "Менатепа" Платон Лебедєв, що засуджені на вісім років за шахрайство і ухилення від сплати податків, були етаповані з місць позбавлення волі до Чити у зв"язку із збудженням проти них нової кримінальної справи про відмивання грошей.

Адвокати Ходорковського добилися в Басманному суді рішення про перенесення слідства до Москви, що означає і перенесення обвинувачених. Генпрокуратура опротестувала це рішення, проте Мосміськсуд підтримав суд нижчої інстанції. Потім Верховний суд відмінив рішення Мосміськсуду, але 13 вересня його президія знов заборонила Генпрокуратурі проводити слідство в Читі, повідомляє агентство "Інтерфакс".

Зараз ви читаєте новину «Мосміськсуд підтримав проти Ходорковського нову кримінальну справу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі