вівторок, 18 листопада 2008 15:54

Москву не влаштовують гарантії США по ПРО

Москву не влаштовують політичні гарантії США по протиракетній обороні, заявив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров у вівторок на прес-конференції за підсумками переговорів зі своїм португальським колегою.

"Що стосується гіпотетичних політичних гарантій - їх нам давали неодноразово і з питань нерозширення НАТО, і з проблеми розміщення значних озброєних сил на території нових членів НАТО, і з не створення військових баз. Ці політичні гарантії всі ці роки не працюють", - сказав Лавров, відповідаючи на питання, чи відмовиться Москва від розміщення ракетних комплексів в Калінінградській області за наявності гарантій США, що розгортання ПРО в Європі не несе загрозу Росії.

"Потрібні фізичні гарантії, що третього позиційного району (ПРО) в Європі не буде. Тоді не знадобиться жодних дій військово-технічного характеру з нашого боку", - сказав міністр, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Москву не влаштовують гарантії США по ПРО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі