понеділок, 21 травня 2007 15:17

Москва захиститься від ракетних атак за допомогою нових систем ППО

З 1 липня 2007 року повітряний простір Москви і Центрального регіону захищатимуть зенітно-ракетні комплекси С-400. Про це заявив новий головком ВПС Росії генерал-полковник Олександр Зелін.

За його словами, новою системою ППО буде оснащений один дивізіон, що базується в підмосковному місті Електросталь. Полк знаходиться на одному з полігонів, де готується до стріляння, освоюючи новий комплекс, додав Зелін.

Зенітно-ракетний комплекс С-400 "Тріумф" повністю мобільний і може змінити бойову позицію за дуже короткий час. Він призначений для поразки всіх типів літальних апаратів - від літаків до крилатих ракет. С-400 також може використовуватися для перехоплення балістичних ракет середньої дальності.

Як повідомлялося раніше, щорічно планується вводити в стрій один-два полки, оснащені С-400, і протягом найближчих років замінити ЗРК С-300 у частинах ППО, що захищають Москву і Центральний регіон Росії. На думку фахівців, такими темпами переозброєння діючого угрупування С-300 вдасться повністю замінити протягом найближчих 20 років, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Москва захиститься від ракетних атак за допомогою нових систем ППО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі