понеділок, 18 червня 2007 08:04

Москва - найдорожче місто у світі для приїжджих

Столиця РФ очолила список з 143 міст. При складанні рейтингу враховувалися більше 200 чинників: вартість оренди житла, проїзду на громадському транспорті, продуктів харчування, одягу і розваг.

Москва залишається найдорожчим містом у світі для іноземних співробітників міжнародних компаній. Як йдеться у повідомленні британського консалтингового агентства Mercer, слідом за російською столицею йде Лондон, а на третьому місці списку знаходиться Сеул. Токіо зайняв четверте місце, а Нью-Йорк - п"ятнадцяте.

У списку 143 найбільших міст світу, які порівнюються один з одним і Нью-Йорком як пунктом відліку, останнім часом відбулися деякі зміни у зв"язку з ослабленням курсу долара щодо євро.

У дослідженні Mercer порівнюються ціни більше 200 видів продукції і послуг, включаючи житлову ренту, транспорт, їжу, одяг, товари для дому і розваги, у тому ціновому сегменті, на який може розраховувати середньостатистичний менеджер, який працює за кордоном.

Нагадаємо, торік Москва також зайняла перше місце у рейтингу найдорожчих міст світу, складеному фахівцями Mercer. Друге місце у рейтингу 2006 р. дісталося південнокорейській столиці - Сеул. Токіо, яке займало у 2005 році першу позицію  рейтингу, опустилося на третє місце. За ними йшли по порядку  Сянган (Гонконг), Лондон, Осака, Женева, Копенгаген, Цюріх, Осло. Санкт-Петербург зайняв 12-е місце, Київ - 21-еі. Найдешевшим для мешкання містом з 144-х  зазначених у  рейтингу торік стала парагвайська столиця Асунсьйон.

Компанія Mercer щороку проводить спеціальні дослідження для складання рейтингу найдорожчих міст світу. Фахівці враховують вартість більше двохсот найменувань продуктів, одягу, побутових товарів і послуг у найбільших мегаполісах світу. До уваги також приймаються ціни на розваги і транспортні перевезення. Отриманий таким чином індекс вартості життя використовується різними корпораціями для того, щоб обчислити суми компенсацій, які повинні отримувати працівники за кордоном, повідомляє Рейтер

Зараз ви читаєте новину «Москва - найдорожче місто у світі для приїжджих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі