четвер, 11 жовтня 2007 13:33

Московський патріархат звинувачують в руйнуванні Лаврських воріт

Московський патріархат звинувачують в руйнуванні Лаврських воріт
Українська православна церква Київського патріархату звинувачує представників УПЦ Московського патріархату в причетності до руйнування історичних пам"яток, зокрема, в"їздної брами у Києво-Печерській Лаврі.

У своїй заяві, що оприлюднена на прес-конференції прес-секретарем УПЦ КП архімандритом Євстратієм, Київський патріархат закликає державну владу звернути увагу на беззаконну, на його думку, діяльність УПЦ МП.

"8 вересня 2007 року була повністю знищена в"їздна брама в Нижню Лавру - пам"ятка архітектури, збудована у 1850-х роках. Очевидно, що розміри брами не вписувалися в ту масштабну будівельну і комерційну діяльність, що розгорнуло на території Лаври її нинішнє керівництво на чолі з архієпископом Павлом", - йдеться у заяві.

За словами архімандрита Євстратія, "почавши із силового захоплення лаврських корпусів і знищення під виглядом "реставрації" українських барочних розписів у храмах, це керівництво дійшло до відкритої наруги над історією і культурою українського народу - знищення пам"яток архітектури, що охороняються законом".

Архімандрит Євстратій також підкреслив, що незабаром "кількість крамничок на території Києво-Печерської Лаври буде перевищувати кількість храмів", повідомляє "Інтерфакс".
Зараз ви читаєте новину «Московський патріархат звинувачують в руйнуванні Лаврських воріт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі