четвер, 17 травня 2007 09:25

Московський Патріархат і Російська зарубіжна церква об"єдналися

Сьогодні в московському храмі Христа Спасителя розпочалися урочистості з нагоди підписання Акту про канонічне спілкування, який відновить єдність Російської православної церкви Московського патріархату та Російської православної церкви закордоном. Потім відбудеться перша сумісна літургія, яку очолить Патріарх Алексій II і первоієрарх Російської православної церкви закордоном (РПЦЗ) митрополит Лавр.

Прибуття митрополита Лавра супроводжував особливий передзвін дзвонів, який був розроблений спеціально до його приїзду. Разом із митрополитом в богослужінні братимуть участь 7 архієреїв і близько 70 священиків з-за кордону. Крім того, з усієї Росії на цю подію зібралися десятки архієреїв РПЦ і численне московське духівництво. Через кілька хвилин після прибуття митрополита Лавра в храм Христа Спасителя архієреї обох гілок Російської православної церкви зустріли Патріарха Алексія II.

У храм Христа Спасителя прибув президент РФ Володимир Путін. Також присутні почесні гості - представники державної влади Росії, члени Дому Романових. Спеціально на цю подію до Москви прилетіли 600 російських емігрантів з Європи, Америки й Австралії, передає NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Московський Патріархат і Російська зарубіжна церква об"єдналися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі