неділя, 18 травня 2008 12:54

Московських школярів приймають в піонери

У Москві на Червоній площі школярів з центральних регіонів Росії за ініціативою КПРФ приймають в піонери.

На даний момент перед Кремлем зібралися більше трьох тисяч дітей, в найближчу годину, за даними зампреда ЦК КПРФ Володимира Кашина, очікується прибуття ще півтори тисячі. Піонерами стануть школярі з Москви, а також з Московської, Тульської, Володимирської, Калузької, Тверської і Ярославської областей.

На лінійці перед дітьми з напутньою промовою виступив лідер Компартії Геннадій Зюганов, а також ветерани піонерської і комсомольської організації. Урочиста церемонія закінчилася відвідинами мавзолею В.І. Леніна і меморіалу біля кремлівської стіни. Також діти поклали квіти до могили Невідомого Солдата, передає РІА Новини.

За словами Кашина, сьогоднішній захід є результатом 10-річної роботи, яка ведеться в російських школах місцевими піонерськими організаціями. Він нагадав, що 19 травня виконується 86 років з моменту створення цього молодіжного руху і до 90-річного його ювілею лідери КПРФ сподіваються повністю відтворити "країну піонерію".

Раніше в ефірі радіостанції "Эхо Москви" секретар ЦК Компартії по молодіжній політиці Юрій Афонін заявив, що всього в ряди піонерів вступлять 60-70 тисяч школярів зі всієї Росії, повідомляє "Інтерфакс".

Зараз ви читаєте новину «Московських школярів приймають в піонери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі