четвер, 25 жовтня 2007 09:30

Московські скинхеди вбили шахіста

 

За фактом вбивства в суботу на південному заході Москви уродженця Якутії Сергія Ніколаєва порушено кримінальну справу за статтею 282 КК РФ (збудження національної, расової і релігійної ворожнечі), повідомив у четвер, 25 жовтня, начальник управління інформації ГУВС Москви полковник Віктор Бірюков.

"За фактом вбивства москвича, уродженця Якутії і побиття громадянина Узбекистану підлітками розслідування проводиться за трьома статтям - 111 (умисне нанесення тяжких тілесних ушкоджень), 105 (вбивство) і 282 (збудження національної, расової і релігійної ворожнечі) КК РФ", - сказав Бірюков.

Уродженець Якутії, відомий шахіст Сергій Ніколаєв - майстер спорту міжнародного класу із  шахів - загинув від завданих тілесних ушкоджень у суботу, 20 жовтня, в Південно-Західному адміністративному окрузі Москви.

Бірюков відзначив, що напередодні оперативники кримінального розшуку затримали ще кількох підозрюваних у цій справі і провели близько десяти обшуків.

"Затримані -  14 - 15-річні підлітки, у яких було вилучено літературу екстремістського змісту", - сказав начальник управління інформації, пише РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Московські скинхеди вбили шахіста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі