четвер, 12 лютого 2009 18:09

Моряки з Фаїни полетять до Санкт-Петербургу

Моряки з Фаїни полетять до  Санкт-Петербургу

Екіпаж звільненого судна має намір спочатку полетіти до Санкт-Петербурга, щоб супроводити тіло загиблого капітана.

Екіпаж українського суховантажного судна Фаїна, звільнений з піратського полону минулого тижня, перш ніж повернутися на батьківщину, хоче попрощатися з капітаном судна.

Росіянин Володимир Колобков, капітан Фаїни, помер у піратському полоні,

Про це повідомила телефоном з кенійського порту Момбаса омбудсмен України Ніна Карпачова.

"Виконуючий обов"язки капітана Віктор Нікольський сказав мені в телефонній розмові, що хотів би супроводжувати тіло капітана Faina до Санкт-Петербурга, з ним готові летіти росіяни і український екіпаж", - сказала Карпачова.

За її словами, з відправленням тіла капітана можуть виникнути складнощі: "Українська сторона говорить, що не всі формальності влагоджені".

На думку Карпачової, всі ці формальності можна владнати швидко за допомогою російського консула (провести судово-медичну експертизу, видати відповідну довідку про смерть).

Нагадаємо, Фаїна прибула в порт Момбаса.

Судно було захоплене піратами 25 вересня 2008 року біля берегів Сомалі. На момент захоплення на "Фаїні" знаходилися 17 громадян України, троє росіян і один громадянин Латвії. Капітан судна - громадянин Росії Колобков - помер від серцевого нападу.

За матеріалами РИА Новости, ТСН

Зараз ви читаєте новину «Моряки з Фаїни полетять до Санкт-Петербургу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі