пʼятниця, 11 лютого 2011 13:29

Морякам на хорватському судні дають 200 грамів води у спеку

Морякам на хорватському судні дають 200 грамів води у спеку

Адміністрацію президента на Банковій пікетують близько 40 людей.

Це родичі українських моряків, які знаходться на хорватському судні, активісти громадської орагнізації "Здорова альтернатива" та активісти організації "Міжнародне співтовариство моряків".

До них приєдналися члени столичної організації ВО "Свобода".

Протестувальники вимагають аби влада долучилася до визволення шести одеських моряків, який не випускають з судна однієї з хорватських компаній.

"Наші моряки підписували контракт на півроку, а працюють вже до 18 місяців. Вони не отримують ні зарплати, ні квитків. При цьому тяжко працюють, а їдять те, що самі ловлять у морі. Отримують 200 грамів води на день. При цьому спека доходить до 50 градусів, хоча забрали камерунців, індійців - їм допомогли їхні уряди", - каже один з активістів Вадим Скрипник.

Учасники акції пройшли маршем від метро "Хрещатик" до Адміністрації президента, вимагаючи свободу морякам.

Вони планують дійти до офісу Уповноваженої з прав людини Ніни Карпачової, а потім до МЗС де проведуть акції протесту.

Протестувальники просять долучитися до них представників усіх політичних партій.

Це вже не перший випадок, коли закордонні компанії мають суттєві борги з зарплати перед українськими моряками. Раніше до страйку вдався екіпаж судна Ruby Star, де була п'ятимісячна заборгованість з зарплати і після цього її було виплачено.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Морякам на хорватському судні дають 200 грамів води у спеку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі