неділя, 12 серпня 2007 11:17

Мороз назвав телевиступ Ющенка "дешевинкою"

Голова Верховної Ради V скликання Олександр Мороз стверджує, що заява Президента Віктора Ющенка щодо депутатських пільг базується на відвертих інсинуаціях і спрямована на свідому дискредитацію парламенту.

Про це Мороз заявив, коментуючи враження від останнього телезвернення президента, виголошеного 9 серпня.

"Прикро, що Президент країни свідомо вдається до дискредитації парламенту. Прикро, що послуговується при тому напівправдою і відвертими інсинуаціями. Ще прикріше, що вдається до дешевої демагогії, фактично ведучи незаконну агітацію на боці однієї політичної сили", - сказав Мороз.

Говорячи про порушену Президентом проблему недоторканності народних депутатів, О.МОРОЗ зазначив, що за ініціативою соціалістів у парламенті давно зареєстровано проект змін до Конституції України, в якому статус депутата, його імунітет приводяться у відповідність до європейських стандартів, суттєво обмежуються депутатські пільги. "Його треба проголосувати, всього-лише, і не треба демонстративно присягатись, вивішувати тисячі біг-бордів, збирати мільйони підписів... Це все лицедійство. І творять його ті, хто ніколи не виступав з подібною ініціативою в парламенті, хто, в т.ч. будучи Президентом, мав би не лукавити, а подати до парламенту проект відповідного закону, передбачивши в ньому, до речі, обмеження імунітету для Президента, тисяч і тисяч суддів, прокурорів і т.д.", - наголосив Мороз.

На його думку, виступ Президента в цій частині розрахований на простака. "Це дешевинка", - додав він.

Такою ж "дешевинкою" голова ВР V скликання назвав агітацію Ющенка за скасування пільг. "Що це слід робити - сумніву не викликає. Але ж ми вже розглядали в парламенті це питання. Чиїх голосів не вистачило для результативного голосування? "Нашої України", третина їх не голосували, кількох членів БЮТ. У сумі - 32 голоси разом із 215-ма голосами депутатів "за" (комуністи і соціалісти - одностайно) були б достатніми, щоб зараз не займатися балачками", - зазначив Мороз у коментарі, передає прес-служба Верховної Ради.
Зараз ви читаєте новину «Мороз назвав телевиступ Ющенка "дешевинкою"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі