пʼятниця, 11 січня 2008 10:00

Монголи відкрили Америку раніше за Колумба

Монголи відкрили американський континент задовго до європейців, вважає професор історії з монгольського університету імені Чингісхана Сумія Джамбалдордж.

"Приблизно 8-25 тис. років назад стародавні монголи, що вже використовували кам"яні знаряддя, перетнули Алеутські острови і прибутки до Америки", - цитує виступ історика в Улан-Баторі агентство "Синьхуа".

Джамбалдордж аргументує свої висновки тим, що назви окремих островів Алеутського архіпелагу співпадають з рядом слів в монгольській мові. "Назви більше 20 місць на Алеутських островах належать до монгольської мови, п"ять з яких до цих пір використовуються в сучасній мові монголів", - сказав професор.

На його думку, багато найменувань річок і місцевостей в американському штаті Аляска також, "ймовірно, мають монгольське походження". Він також звертає увагу на збіг окремих слів в мові американських індійців з монгольськими.

Крім того, стверджує монгольський учений, виявлені на Алеутських островах стародавні кам"яні знаряддя аналогічні тим, які раніше знайшли в пустелі Гобі на території сучасної Монголії.

У Китаї існує версія про те, що стародавні китайці також одними з перших проникли ззовні на американський континент через Берингову протоку, повідомляє Газета.Ru.

Зараз ви читаєте новину «Монголи відкрили Америку раніше за Колумба». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі