вівторок, 12 лютого 2008 08:13

Молодший брат Джорджа Буша підтримав Джона Маккейна

Молодший брат президента США, колишній губернатор штату Флоріда Джеб Буш заявив, що в президентських перегонах у республіканців він підтримує кандидатуру сенатора Джона Маккейна.

"Джон Маккейн є патріотом і переконаним консервативним лідером", - підкреслив у понеділок Джеб Буш у заяві, поширеній передвиборним штабом Маккейна.

У заяві Джеб Буш підкреслює, що Маккейн виступає за "зниження тягаря високих податків, відновлення довіри людей до уряду і перемогу у війні з радикальними ісламськими екстремістами".

"Я з гордістю кажу про свою підтримку Джона Маккейна як кандидата в президенти", - заявив молодший брат нинішнього глави Білого дому.

Джеб Буш став першим представником сім"ї президента США який недвозначно заявив про підтримку кандидатури Маккейна.

Президент США Джордж Буш повідомив у неділю, що вважає Маккейна "надійним консерватором", але нагадав при цьому, що в перегонах у республіканців бере участь також інший представник консервативного крила республіканської партії Майк Хакабі, якого він теж добре знає.

Буш офіційно дотримується нейтралітету на етапі праймеріз, але неодноразово заявляв, що підключиться до перегонів після партійного з"їзду і всемірно допомагатиме тому кандидатові, який буде офіційно висунутий від партії.

У даний час лідером перегонів у республіканців є Маккейн, який заручився підтримкою 723 делегатів майбутнього партійного республіканського з"їзду. Його суперника Майка Хакабі підтримують 217 делегатів.

Щоб стати офіційним претендентом на пост президента США, кандидатові-республіканцю потрібно отримати підтримку 1 191 делегата з"їзду.

У вівторок 12 лютого черговий раунд праймеріз у республіканців відбудеться в штатах Вірджинія і Меріленд, а також у федеральному окрузі Колумбія, де знаходиться столиця Вашингтон, повідомляє РИА "Новости".
Зараз ви читаєте новину «Молодший брат Джорджа Буша підтримав Джона Маккейна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі