четвер, 15 травня 2008 12:05

Молоді люди не хочуть учитися на математика через поганий імідж

Молоді люди не хочуть учитися на математика через поганий імідж
Молоді люди уникають вивчення математичних дисциплін і використання математичних навичок через негативний імідж вчених-математиків. Такого висновку дійшли в британській Раді з економічних і соціальних досліджень. Виявляється, середнього математика школярі й студенти бачать так: це люди не від світу цього, вони неохайні й не мають успіху у протилежної статі.

Доктор Хізер Мендик Марі-Пьєр Моро з університету Лондон Метрополітен (Велика Британія) і професор Деббі Епстайн із університету Кардіффа (Уельс, Велика Британія) проводили фокус-групи, опитування та інтерв"ю серед школярів, щоб з"ясувати існуючі серед них стереотипи відносно математиків і математики.

Результати дослідження показали, що багато студентів і випускники малюють образ математика, як старого білого чоловіка із середнього класу, одержимого своєю наукою, що втратив багато соціальних навичок і не має ніякого особистого життя за межами області своїх інтересів. При цьому їхнє уявлення про саму математику досить перекручене й часто обмежується поняттями елементарної арифметики.

Вчені встановили, що більшість із виявлених стереотипів пов"язане з тим, як математика й математики представлені в масовій культурі. На думку авторів дослідження, необхідно використовувати механізми масової культури, щоб сформувати позитивний образ математики, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Молоді люди не хочуть учитися на математика через поганий імідж». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі