четвер, 30 липня 2009 11:07

"Молодчики" розгромили татарський пікет під Кабміном

"Молодчики" розгромили татарський пікет під Кабміном
На пікет кримських татар під будівлею уряду в Києві в ніч на 30 липня було скоєно напад.

"Близько 30 молодиків з армійською стрижкою оточили сплячих учасників акції, скрутили їм руки і влаштували погром пікету. Було поламано плакати й транспаранти, розкидано й викрадено майно пікетувальників", - повідомив представник громадської організації "Авдет" Рінат Шаймарданов.

За його словами, співробітники міліції, які за Конституцією зобов"язані були забезпечувати охорону пікету, навіть не намагалися зупинити погромників.

Нагадаємо, кримські татари почали акцію протесту перед будівлею Кабміну в середині квітня з вимогою передати землю в Криму зі сфери управління Міністерства оборони, Міністерства аграрної політики й Академії аграрних наук у сферу управління місцевих органів влади для подальшої передачі кримським татарам.

15 квітня прем"єр-міністр Юлія Тимошенко доручила міністрові охорони навколишнього природного середовища Георгію Філіпчуку врегулювати проблеми кримських татар, які пікетують уряд. Прем"єр запропонувала міністрові вийти до учасників акції протесту і вислухати їхні вимоги.

Через місяць, 15 травня, учасники акції оголосили голодовку і передали в Секретаріат Кабміну відповідну заяву на ім"я Тимошенко.

Громадське об"єднання "Авдет" вимагає передати кримським татарам 845 га, які нині перебувають у сфері управління центральних органів влади, повідомляє ТСН.

Зараз ви читаєте новину «"Молодчики" розгромили татарський пікет під Кабміном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі