середа, 10 жовтня 2007 14:59

Молдовці хочуть знести пам"ятник Пушкіну, який образив їх

Анонімна група, що називає себе "жителями міста Кишинева і всіх молдовських територій", звернулася в мерію молдавської столиці з пропозицією перенести бюст російського поета Олександра Сергійовича Пушкіна з парку ім. Стефана Великого, розташованого в центрі молдавської столиці. Група почала збір підписів під пропозицією перенести бюст через сайт в інтернеті.

Приводом для такої пропозиції стали "образливі для кишинівців" пушкінські рядки: "Прокляте місто Кишинів, лаяти тебе язик втомиться...". Також образливими для себе "жителі міста Кишинева і всіх молдавських територій" вважають вибиті на постаменті бюста слова: "Тут, лірою північною пустелю оголошуючи, поневірявся я...".

У момент перебування Пушкіна в бессарабському засланні "губернія зовсім не була пустелею, а місцевістю з своєю культурою, побутом, фольклором". Олександр Сергійович Пушкін прибув до Кишинева у вересні 1820 року в один з етапів так званого південного посилання. У липні 1823-го він переїхав до Одеси.

В середу стало відомо, що мерія Кишинева не збирається розглядати питання про перенесення бюста. Як заявили в управлінні культури мерії Кишинева, мерії відомо про таку ініціативу анонімної групи громадян, але "вона не розглядається адміністрацією міста", повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Молдовці хочуть знести пам"ятник Пушкіну, який образив їх». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі