середа, 20 січня 2010 11:12

Молдова вимагає від Росії прибратися з Придністров"я

Молдова вимагає від Росії прибратися з Придністров"я

Молдова наполягає на повному і беззастережному виведенні російських військ і озброєння з території республіки відповідно до принципів міжнародного права і зобов"язань, узятих Росією на саміті Організації по безпеці і співпраці в Європі в Стамбулі в 1999 році.

З такою заявою виступив напередодні виконуючий обов"язки президента Молдови, голова парламенту Міхай Гімпу на зустрічі в Кишиневі з представниками групи Парламентської асамблеї ОБСЄ по Молдові, очолюваній членом парламенту Швеції Вальбургою Габсбург Дуглас.

Говорячи про придністровську проблематику, Гімпу твердо виступив за відновлення переговорів у форматі 5+2 за участю Росії, України, ОБСЄ, Європейського союзу, США, а також представників Кишинева і Тирасполя.

Він також підкреслив, що демократизація і демілітаризація Придністровського регіону - необхідна і невід"ємна передумова остаточного вирішення конфлікту. "Ми хочемо, щоб наші зовнішні партнери активніше брали участь в досягненні цієї мети", - сказав в.о. Президента.

Він підкреслив також, що Кишинів послідовно просуватиме заходи по зміцненню довіри між двома берегами Дністра і залученню громадян в процес демократизації і європеїзації Молдови.

Нагадаємо, в листопаді минулого року за виведення російських військ і озброєння з території Придністров"я виступив Північноатлантичний альянс. У свою чергу президент Придністров"я Ігор Смирнов неодноразово заявляв, що Тирасполь готовий до приєднання до Російської Федерації.

РБК

Зараз ви читаєте новину «Молдова вимагає від Росії прибратися з Придністров"я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі