пʼятниця, 22 квітня 2011 15:12

Спецтема: Великдень

Могильов просить не сідати за кермо в нетверезому стані під час свят

Могильов просить не сідати за кермо в нетверезому стані під час свят

У зв'язку з наближенням Великодня, поминальних днів, а також травневих свят, Міністерство внутрішніх справ України в черговий раз закликає водіїв бути законослухняними на дорозі.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов.

"У випадку здійснення правопорушень, де можна обмежитися попередженням, працівники ДАІ будуть проводити профілактичні бесіди. Але за правопорушення, які могли або призвели до аварійної ситуації, наприклад, керування автомобілем у нетверезому стані, правоохоронці будуть карати по всій строгості закону", - сказав міністр .

Також у МВС нагадують, що правопорушника за керування автомобілем в нетверезому чекає "штраф від 2550-3400 грн., або позбавлення права керування автомобілем від одного до двох років, або 40-50 годин громадських робіт, або 70 діб адміністративного арешту".

Крім того, в правоохоронному відомстві зазначили, що значна кількість ДТП, в яких гинуть люди, відбувається з вини водіїв у нетверезому стані.

"А це вже злочин і кваліфікується за Кримінальним кодексом України і передбачає позбавлення волі", - додали в міністерстві.

Раніше Міністерство охорони здоров'я України закликало українців утриматися від надмірного вживання їжі та алкоголю під час свят.

Зараз ви читаєте новину «Могильов просить не сідати за кермо в нетверезому стані під час свят». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі