пʼятниця, 08 жовтня 2010 13:55

Могильов каже, що 90% даішників – це чесні люди

Могильов каже, що 90% даішників – це чесні люди
Державтоінспекції необхідно залишити тільки контрольні функції.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов в інтерв'ю газеті "Факти".

"ДАІ за рахунок надання платних послуг, звичайно, поповнює наш спецфонд, який йде на фінансування відомства. Але я впевнений: ДАІ потрібно залишити тільки контрольні функції", - сказав він.

"Державтоінспекція повинна контролювати якість підготовки водіїв, якість проведення техогляду, дотримання правил дорожнього руху", - додав Могильов.

Відповідаючи на питання про доцільність повної відмови від ДАІ, як це зробили в Грузії, залишивши лише дорожнє патрулювання, міністр заявив: "Знаєте, скільки коштувала ця реформа? Щоб її провести, у Грузію влили багато мільярдів".

"Думаю, що в Україну, яка набагато більше Грузії, довелося б вливати на порядок більше. Тому таку реформу провести буде дуже проблематично", - сказав він.

"До того ж я вважаю, що 90 відсотків співробітників нашої ДАІ - це чесні люди, які сумлінно виконують свої обов'язки. Нам просто потрібно підвищити мотивацію роботи в міліції, щоб була можливість добору особового складу", - зазначив Могильов.

Як повідомлялося раніше, Могильов оголосив про намір скоротити особовий склад міліції з 300 тис. до 200 тисяч осіб.

Пізніше, виступаючи з трибуни парламенту, міністр уточнив, що мова йде про скорочення не особового складу, а бюрократичного апарата.

Зараз ви читаєте новину «Могильов каже, що 90% даішників – це чесні люди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі