вівторок, 31 серпня 2010 10:10

Могильов хоче позбавити ДАІ права проводити водійські іспити

Могильов хоче позбавити ДАІ права проводити водійські іспити

Прийомом іспитів на права і видачею відповідних документів найближчим часом можуть зайнятися страхові компанії.

З такою пропозицією днями виступив глава МВС Анатолій Могильов, повідомляє видання "Сегодня".

За словами радника міністра Костянтина Стогнія, восени планується представити концепцію реформування міліції. У ній, зокрема йдеться про те, щоб міліція, зокрема ДАІ, позбулася невластивих їй функцій: мовляв, повинні ловити злочинців, а не займатися паперовою роботою.

"Є такий канадський приклад, коли іспити на права приймають страхові компанії і несуть відповідальність за це, бо як фінансово зацікавлені в тому, щоб люди не потрапляли у ДТП. Але це тільки плани. Міністр доручив всім представникам МВС України за кордоном зібрати відомості про те , хто за кордоном виконує подібні функції. У більшості країн ці функції забрали страхові компанії, це не міністра вигадка. Інша справа - все це треба адаптувати до наших умов", - пояснив він.

Тим часом, страховики не в захваті від революційних планів міністра.

"Компанії повинні займатися страхуванням, а не видачею якихось документів і, тим більше, прийняттям іспитів, - розповів заступник голови ради Ліги страхових організацій України Олександр Залєтов. - Наприклад, якщо компанія буде займатися техоглядом, то може перетворитися на експертне агентство, з- за чого втратив мотивація займатися основним бізнесом, і потрібно буде змінювати вид діяльності. Думаю, треба розвивати інститут аварійних комісарів, на яких можуть бути покладені такі функції ".

У автошколах також здивовані ініціативою МВС.

"Я не уявляю, звідки у страхових компаній візьмуться фахівці", - говорить директор однієї зі столичних автошкіл Олена Дорошевська.

Зараз ви читаєте новину «Могильов хоче позбавити ДАІ права проводити водійські іспити ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі