неділя, 27 травня 2007 14:41

Мобільник нагріває мозок, стверджують вчені

Тривале використання мобільного телефону може нагрівати мозок людини до одного градусу.

Бездротові технології передачі даних WiFi можуть негативно впливати на кору головного мозку, а відсутність законодавства в цій сфері не дозволяє запобігти страшним наслідкам дії мобільних телефонів на організм людини.

Про те, що постійна дія радіочастотних сигналів може негативним чином вплинути на здоров"я людини, вчені говорили неодноразово. Багато власників телефонів скаржаться на різні побічні ефекти від стільникового зв"язку: часті головні болі, втрата пам"яті і концентрації, напруга в барабанних перетинках і раптові напади втоми.

Більше того, згідно проведеним європейськими ученими дослідженням, 3% людей страждають від так званої "гіперелектрочутливості", тобто організм цих людей вкрай чутливий до електромагнітних полів.

Серед можливих захворювань через користуванням мобільним телефоном вчені називають дитячу лейкемію, очну катаракту, пухлину мозку, серцево-судинні захворювання, порушення діяльності нервової системи, які можуть привести до пошкодження ДНК.

Зараз в світі більше двох мільярдів чоловік є користувачами стільникових телефонів, з них більше 500 мільйонів користуються телефонами стандарту GSM. При цьому, вчені відзначають, що аналогові телефони набагато шкідливіші для здоров"я людини, ніж цифрові.

Зі свого боку, Всесвітня організація охорони здоров"я рекомендує бути обережними у використанні бездротових систем. У свою чергу, директор з питань досліджень Міжнародної Асоціації GSM (торгова організація, в яку входять більше 700 мобільних операторів) Джек Роулі вважає, що побоювання вчених дуже перебільшені.

"Одиночні дослідження говорять небагато. Заяви про те, що мобільні телефонні технології шкідливі не мають підстав", - сказав Роулі, додавши, що п"ять досліджень не знайшли доказів впливу WiFi на розвиток ракових захворювань, повідомляє NEWSru.


Зараз ви читаєте новину «Мобільник нагріває мозок, стверджують вчені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі