вівторок, 18 грудня 2007 08:39

Мобільні можна буде заряджати від власного тіла

Американська компанія M2E Power розробила нову технологію зарядки мобільного телефону, що працює в буквальному розумінні від користувача цього самого телефону. У комплект зарядки входить міні-генератор, здатний перетворювати кінетичну енергію тіла на електричну. Простіше кажучи, пристрій заряджає під час ходьби чи бігу. Міні-генератор проводить електроенергію, яка накопичується в батареї, що знаходиться в комплекті з пристроєм, і потім передає її акумулятору мобільного телефону так, наче трубка підключена до мережі.

Фактично пристрій здатний виступати в якості акумулятора і перетворювача електричної енергії не тільки для стільникового телефону, а й для інших компактних електронних пристроїв.

M2E на сьогодні розробила нові пристрої на замовлення Армії США і вони поки використовуються лише там, проте в компанії повідомили, що виведення пристрою на ринок також входить у плани. Водночас, перш ніж пристрій можна буде купити в найближчому салоні зв"язку, розробникам необхідно зробити ще декілька дуже важливих кроків, по-перше, потрібно зменшити розмір генератора, по-друге, зменшити його вагу, нарешті, по-третє, потрібно спробувати збільшити об"єми генерації електроенергії для того, щоб заряджати можна було не тільки трубки, а й субноутбки, фотокамери, плейєри та іншу портативну електроніку.

За прогнозом Рігана Уорнера-Роу, менеджера M2E, чекати появи новинок на ринку можна за півтора-два роки, повідомляє CyberSecurity.ru.

Зараз ви читаєте новину «Мобільні можна буде заряджати від власного тіла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі