середа, 04 червня 2008 11:03

МНС знешкодило понад дві тисячі боєприпасів та авіаційних бомб на Київщині

Село Фурсівка, що на Київщині, від закінчення Другої світової війни живе наче на пороховій діжці. В урочищі "Товсте" протягом останніх восьми років знайшли та знешкодили понад дві тисячі боєприпасів та авіаційних бомб.

За прогнозами ж МНСників, 200 гектарів тутешньої землі ховають понад 6 000 снарядів і авіабомб. Про їхнє походження лише здогадки.

Володимир Шандра, міністр із надзвичайних ситуацій: "Ми можемо тільки здогадуватись, що там проходила залізнодорожна колія, і там був вибух, і ці боєприпаси розкидались в тому місці. Тому ми сподіваємось, що кругом по лісі їх буде менше. Також будуть склади, ми їх будемо шукати".

Неприємні знахідки у навколишньому лісі – на кожному кроці. За кілька годин до приїзду знімальної групи "Свідка" експерти знайшли кілька набоїв.

Дмитро Юрчук, заступник керівника відділу розмінування МНС України: "Ми бачимо артилерійській снаряд, 122 мм, перероблений на авіаційну бомбу. В ньому чітко виражений бугель, за який бомби чіплялися до літаків, та було видно, що був приварений стабілізатор. Він був виготовлений із тонкого металу і, бачимо, що перегнив".

Знайдені в урочищі "Товстому" набої знешкоджують на полігоні у Піщиках. Вибухи лунатимуть ледь не щодня, доки сапери повністю не розчистять ліс поблизу Фурсівки, повідомляє НТН.

Зараз ви читаєте новину «МНС знешкодило понад дві тисячі боєприпасів та авіаційних бомб на Київщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі