четвер, 02 грудня 2010 14:07

МНС врятувало українця, який цілу ніч просидів у крижаній воді

МНС врятувало українця, який цілу ніч просидів у крижаній воді

Ніч у воді просидів рибалка під Черкасами 36-річний Валерій Герасименко. Рятувальники МНС шукали його з 19 години 30 листопада до 9 ранку наступного дня.

Як розповів Gazeta.ua Олег Ткаченко з обласного МНС, знайшли його за 4 км від берега.

"Замерзлий чоловік тримався за носову частину перевернутого моторного човна "Южанка". Він важить близько 100 кілограмів. Добре, що був у рятувальному жилеті і термобілизні. Інакше б не вижив", - зазначив Ткаченко.

За словами еменесника, чоловік рибалив з іншими, тільки ті повернулися на берег раніше, а він хотів ще порибалити.

"Через штормовий вітер човна перекинуло. Його віднесло на мілину. Там човен зачепився мотором за дно. Рибалці спочатку вдавалося вилазити на частину човна, що не була у воді. Але потім вітер його здував у воду. До ранку він так і тримався за човен. Саме так ми його й побачили, коли вранці знайшли. Промовив лише кілька слів, що радий. Руки, ноги його не згиналися", - сказав Ткаченко.

Валерій Герасименко пролежав у реанімації міської лікарні. Сьогодні його перевели в терапевтичне відділення. Лікарі кажуть, що чоловік нічого не обморозив, але ймовірно запалення легенів не уникнути.

Чоловік пообіцяв, що від риболовлі не відмовиться, але в негоду сидітиме вдома.

Зараз ви читаєте новину «МНС врятувало українця, який цілу ніч просидів у крижаній воді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі