субота, 31 травня 2008 13:28

МНС спростовує чутки про можливий землетрус у Криму

Сейсмічна обстановка в Криму перебуває в межах норми, тобто не перевищує допустимих нормативних сейсмічних впливів, повідомили у прес-службі Головного керування МНС України в автономії.

При цьому в прес-службі послалися на "Кримську експертну раду з оцінки сейсмологічної небезпеки й прогнозу землетрусів" у зв"язку з поширенням на території півострова й України загалом інформації про можливий землетрус у Криму.

За інформацією "Кримської експертної ради з оцінки сейсмологічної небезпеки й прогнозу землетрусів", нічого подібного на території півострова не очікується.

Фахівці сейсмологи та геофізики вчергове нагадують, що постійно ведеться моніторинг сейсмічної обстановки, зокрема й щодо впливів на промислові та цивільні об"єкти й споруди.

У прес-службі нагадали, що на території України найбільш сейсмічно небезпечним є Кримсько-Чорноморський регіон. Щороку тут стається від 20 до 100 слабких сейсмічних поштовхів, які людина не відчуває.

Переважна частина осередків землетрусів розташована в земній корі, в акваторії Чорного моря на невеликій глибині близько 15-20 км. В електронному регіональному каталозі Криму містяться дані про понад 4000 сейсмічні події з 1 століття до н.е. до 2008 року, понад 70 з них - руйнівні, повідомляє Интерфакс-Украина.

Зараз ви читаєте новину «МНС спростовує чутки про можливий землетрус у Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі