субота, 10 травня 2008 12:39

МНС повідомило подробиці вибуху в київському кафе (ФОТО)

П"ятеро потерпілих у результаті пожежі в п"ятницю в Києві на проспекті Перемоги, 100-а, перебувають у важкому стані, двоє - у критичному. Про це повідомила прес-служба Головного управління МНС України в м. Києві.

Серед потерпілих під час інциденту - 10-річна дівчинка.

Як повідомлялося, пожежа сталася в п"ятницю близько 14:00 у кіоску із продажу шаурми, де спалахнув газовий балон.

7 пожежно-рятувальних відділень підрозділів МНС ліквідували пожежу о 14:45. Медичну допомогу потерпілим надавали 10 бригад швидкої допомоги. Громадський порядок забезпечували підрозділи міліції.

У зв"язку з подією в столиці фахівці ГУ МНС України в м. Києві проведуть низку позачергових перевірок роботи кіосків, у яких використовують газове устаткування.

У ГУ МНС привели подробиці цієї надзвичайної події.

В п"ятницю, 9 травня, о 14.02 в чергову частину Головного управління МНС України в місті Києві поступило тривожне повідомлення - на проспекті Перемоги 100-а, біля виходу із станції метро "Святошин", горить кіоск. Миттєво до місця пригоди прибули пожежно-рятувальні підрозділи. Вогнем був охоплений кіоск з продажу шаурми і курей-гриль. Вогонь швидко розповсюджувався на розташовані поряд торгові павільйони. Враховуючи складну обстановку, пожежі був привласнений підвищений ранг - "Пожежа 1 Біс".

Як з"ясувалося, жінка в кіоску робила покупки, коли з одного з газових балонів почав витікати газ. Стався хлопок і виникла пожежа. Ударною хвилею другий балон, який стояв поряд і також загорівся, відкинуло на декілька метрів, від нього почали горіти інші павільйони. На жаль, не обійшлося без постраждалих. Отримали опіки жінка, яка купувала товар, двоє продавців, які знаходилися в кіоску. Постраждали також двоє жінок, які торгували насінням поряд, продавці сусідніх павільйонів і прості перехожі. В цілому - 12 людей отримали травми і опіки і потрапили до лікарні. П"ятеро з них зараз знаходяться у важкому стані, двоє в критичному. Серед постраждалих - 10-річна дівчинка.

Пожежникам розповсюдження вогню вдалося зупинити о 14.23. Повністю ліквідовували пожежу о 14.45. У ліквідації пожежі брав участь особовий склад з 6 пожежно-рятувальних частин Києва із залученням 9 одиниць основної і спеціальної техніки.

В результаті пожежі, вогнем були пошкоджені кіоск з продажу курей-гриль, салон ігрових автоматів, торговий намет з продажу одягу, а також магазин з продажу мобільних телефонів, кіоски обміну валют і продажу тютюнових виробів.

Всі обставини випадку і остаточні причини тепер з"ясовуються. Проте, одне вже безперечно - пожежа виникла через порушення правил експлуатації газового устаткування, повідомляє прес-служба ГУМЧС.

У зв"язку з цими подіями Головним управлінням МНС України в місті Києві будуть проведені позапланові рейдові перевірки торгових місць, де використовується газове устаткування, на предмет дотримання там правил пожежної і техногенної безпеки. Результати перевірок будуть обнародувані через засоби масової інформації.

За матеріалами for-ua.com, ICTV.

Зараз ви читаєте новину «МНС повідомило подробиці вибуху в київському кафе (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі