субота, 16 лютого 2008 14:41

МНС попереджає про лавинонебезпечну ситуацію в горах Криму

Головне управління Міністерства з надзвичайних ситуацій і захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи в Криму попереджає про лавинонебезпечну ситуацію в кримських горах і рекомендує найближчим часом утриматися від їх відвідування.

Про це повідомило ГУ МНС у Криму.

Згідно з повідомленням, снігопад, що пройшов 15 лютого, і супутній вітер призвели до нагромадження звисаючих з гірських уступів наносів снігу ("сніжних карнизів"), які при досягненні критичної маси можуть обвалитися вниз від вітру, голосного крику й нанести травму людям, які перебуватимуть внизу.

"Крім того, подібні "карнизи" у засніжених горах, якщо дивитися зі схилу, схожі на продовження цього схилу, й недосвідчені туристи можуть ступити на нього й впасти вниз", - підкреслили в ГУ МНС.

Такі наноси снігу можуть стати причиною сходу сніжних лавин.

На думку фахівців, особливо небезпечними ділянками в цей час є південні схили Ай-Петринської яйли, Чатир-Даг і Демерджи, повідомляє Українські Новини.

Зараз ви читаєте новину «МНС попереджає про лавинонебезпечну ситуацію в горах Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі