четвер, 31 травня 2007 17:25

Міжнародну федерацію журналістів очолив англієць

Новим президентом Міжнародної федерації журналістів став англієць Джим Бумелья. За його кандидатуру проголосували 37 делегатів Усесвітнього конгресу журналістів, який проходить в Москві, проти - 10, утрималися - 12. Джим Бумелья останні десять років працював у виконкомі МФЖ.

"У Бумельї є хороша, реальна програма по захисту журналістів від політтехнологій", - сказав голова Російської спілки журналістів Всеволод Богданов.

Попередній президент МФЖ Крістофер Уоррен оголосив про свою відставку 28 травня в день відкриття Всесвітнього конгресу журналістів. Своє рішення покинути пост голови федерації він пояснив тим, що вже дев"ять років знаходиться на цій посаді і, на його думку, прийшов час вибрати нового президента.

Конгрес Міжнародної федерації журналістів - найавторитетнішої організації, що об"єднує 500 тис. працівників ЗМІ з 150 країн світу, завершиться в п"ятницю, 1 червня, повідомляє Газета.ру.

Зараз ви читаєте новину «Міжнародну федерацію журналістів очолив англієць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі