четвер, 15 травня 2008 13:52

Міжнародний день сім"ї святкують у всьому світі

Сьогодні, 15 травня, у всьому світі відзначають Міжнародний день сім"ї. Це свято було встановлене в 1993 році Генеральною Асамблеєю ООН для того, щоб об"єднати родини всього світу, які підтримують ідеї демократії і привернути увагу громадськості до численних проблем сім"ї.

ООН розглядає сім"ю як базовий елемент суспільства, тому, вважають в організації, коли зневажаються основні права однієї сім"ї, під загрозою знаходиться все людство.

Слово "родина" походить від кореня "род", "рід", що говорить саме за себе. "Сім"я" має відношення до семені та продовження роду, тобто народженню і вихованню дітей, яке традиційно вважається основним призначенням створення сім"ї.

Сім"я була і залишається хранителькою людських цінностей, культури і історичної спадкоємності поколінь, чинником стабільності і розвитку. З родини починається життя людини, тут відбувається формування його як громадянина. Тому союз сім"ї і держави - необхідна застава процвітання і добробуту його громадян. Благополуччя сім"ї завжди залишатиметься мірилом розвитку і прогресу країни.

Центр ООН з проведення Дня сім"ї припускає, що святкування Дня на національному рівні сприятиме представленню проектів, орієнтованих на сім"ї, проведенню дискусій з проблем родини, конференцій і фестивалів, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Міжнародний день сім"ї святкують у всьому світі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі