вівторок, 18 грудня 2007 18:35

Міжнародна конференція з запобігання ядерної катастрофи буде діяти постійно

Міжнародна конференція з запобігання ядерної катастрофи, що зібрала в травні 2007 року в Люксембурзі близько 60 експертів з 14 країн світу, перетворена у форум, що діє постійно, повідомив на офіційній презентації декларації конференції у вівторок голова оргкомітету зустрічі В"ячеслав Кантор.

"Підсумковий документ конференції, схвалений всіма її учасниками, є "дорожньою картою" послідовних кроків за рішенням вузлових проблем в цій області на глобальному і регіональному рівнях, включаючи іранське і північнокорейське питання, зміцнення режиму ядерного нерозповсюдження", - сказав Кантор, що є також президентом Європейського єврейського конгресу і президентом Російського єврейського конгресу.

За його словами, до теперішнього часу врегульовані всі юридичні питання і "конференція перетворюється на організацію, що постійно діє".

Кантор пояснив, що до складу цієї організації увійшли всі учасники конференції, що підписали декларацію, яка була направлена провідним світовим політикам і керівникам найбільших міжнародних організацій

"Програма роботи форуму включає проведення регулярних семінарів і конференцій з актуальних і таких, що викликають найбільшу тривогу ситуаціям, пов"язаним з розповсюдженням ядерної зброї", - відзначив Кантор, додавши, що найближча зустріч буде присвячена іранській ядерній кризі, повідомляє РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Міжнародна конференція з запобігання ядерної катастрофи буде діяти постійно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі