четвер, 17 травня 2007 15:07

Між Північною і Південною Кореями вперше за півстоліття запустили потяг

Перші потяги пройшли 17 травня по відновленій залізничній лінії, що сполучає Південну Корею і КНДР - країнами, що досі офіційно знаходяться у стані війни. Лінію відновлено вперше після початку реальних військових дій в 1950 році, що закінчилися в 1953-му.

У Сеулі цю подію розглядають як новий крок на шляху до примирення з Пхеньяном, не дивлячись на те, що влада КНДР не дала згоди на відновлення регулярного залізничного сполучення між двома країнами, а погодилися лише на одиничний пробний запуск. Згідно з мовленістю, з обох сторін проїхали два залізничні склади по п"ять вагонів із 150 пасажирами.

Як мовиться у заяві секретаріату президента Республіки Корея Но Му Хена, - "відкриття залізничного сполучення через кордон істотно понизить міжкорейські витрати на логістику і значно допоможе в активізувати двостороннє економічне співробітництво".

Домовленість про з"єднання залізниць між двома Кореями була досягнута під час історичного саміту лідерів двох Корей у 2000 році. Возз"єднання Транськорейської магістралі і її використання, а також заплановане з"єднання з Транссибірською магістраллю приведе до виникнення найкоротшого в світі транзитного коридору "Азия-Европа-Азія", повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Між Північною і Південною Кореями вперше за півстоліття запустили потяг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі