середа, 23 квітня 2008 14:30

Між Червоним і Мертвим морем побудують канал

Грандіозний проект зі спорудження в Йорданії водоканалу, який з"єднає між собою Червоне море з Мертвим, розглядається в середу на зустрічі присвяченій вивченню економіко-соціальних і екологічних аспектів цього питання, що відкрилася в Парижі.

Як повідомив керівник відділу в міністерстві водопостачання Йорданії Муса аль-Джамаані, в цій зустрічі беруть участь представники Йорданії, Ізраїлю, Палестинської адміністрації, а також співробітники Міжнародного банку реконструкції та розвитку.

Планується, що для будівництва водоканалу, чия протяжність складе близько 200 км., будуть необхідні кошти у розмірі 15 млн доларів. З них 5 млн виділять безпосередні учасники спорудження каналу - Йорданія, Палестина та Ізраїль. Решту коштів нададуть інші країни, зокрема Франція, США, Італія, Японія та Голландія. Поки на будівництво " водного моста" між Червоним і Мертвим морями вдалося зібрати трохи більше 10 млн доларів.

Очікується, що домовленість про виділення суми, що залишилася, буде досягнута на нинішній зустрічі в Парижі.

Можливість реалізації такого проекту три сторони почали обговорювати в грудні 2006 року.

Проект з будівництва водоканалу, який з"єднає два моря, покликаний врятувати унікальне природне явище - Мертве море, яке вважається найнижчою точкою на планеті. Згідно дослідженням, рівень води в цьому водоймищі щорічно падає на один метр, повідомляє Newsland.

Зараз ви читаєте новину «Між Червоним і Мертвим морем побудують канал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі