неділя, 21 грудня 2008 12:30

Митрополит з України може очолити російських православних

Єпископат Української православної церкви Московського патріархату вважає Митрополита Володимира достойним кандидатом на Первосвятительський патріарший престол і збирається підтримати його кандидатуру під час голосування на Помісному Соборі Російської православної церкви.

Про це йдеться у зверненні архієреїв УПЦ МП до Митрополита Володимира, текст якого передано УНІАН.

"Зараз ведеться робота з підготовки до Помісного Собору, який має обрати нового Предстоятеля Російської православної церкви. Напередодні цієї знаменної події ми, Архієреї Української православної церкви, звертаємося до Вашого Блаженства з проханням прийняти наше висування Вашої кандидатури на Патріарших виборах, що наближаються", - йдеться у зверненні.

На переконання його авторів, глава УПЦ МП "здатен стати тим взірцем у слові, у житті, у любові, у дусі, у вірі, у чистості, якого шукають сьогодні вірні нашої Церкви".

"Ми вважаємо Вас достойним кандидатом на Первосвятительський Патріарший Престол і запевняємо, що підтримаємо Вашу кандидатуру під час голосування на Помісному Соборі Російської Православної Церкви", йдеться у зверненні архієреїв УПЦ МП до Митрополита Володимира.

У свою чергу Митрополит Володимир (Сабодан) подякував єпископату УПЦ за довіру, але від відповіді та коментарів утримався, зазначили в прес-службі Предстоятеля УПЦ.

Як повідомляв УНІАН, 5 грудня на 80-му році життя помер Патріарх Московський і всієї Русі Алексій ІІ, який 18 років очолював Російську православну церкву.
Зараз ви читаєте новину «Митрополит з України може очолити російських православних». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі