середа, 20 жовтня 2010 13:49

Митники зловили українку, яка випромінювала радіацію у 175 разів більше норми

Митники зловили українку, яка випромінювала радіацію у 175 разів більше норми
На Луганщині прикордонники виявили жінку, чий радіаційний фон у 175 разів перевищував норму.

Про це повідомили в прес-службі Державної екологічної інспекції в Луганській області.

У пункті пропуску "Ізварине" при перетині державного кордону України пішохідною смугою групою громадян спрацювала система радіаційного контролю "Янтар".

Відповідно до інструкції з проведення радіологічного контролю, дані громадяни по черзі один за одним пройшли через зону дії датчиків апаратури радіаційного контролю, що дозволило встановити конкретну особу - громадянку України, власне випромінювання якої перевищувало природний фон.

Митники та прикордонники оглянули особисті речі громадянки, проте не виявили джерела іонізуючого випромінювання. Радіологічне обстеження безпосередньо самої жінки показало потужність еквівалентної дози на поверхні шкіри - 2400-2415 мкР/год. Це в 175 разів більше показника природного радіаційного фону (14 мкР/год).

Цей факт жінка пояснила проходженням обстеження в Луганській онкологічної обласної лікарні.

Правоохоронці зв'язалися з Луганською онкологічною лікарнею та отримали офіційне підтвердження, що громадянка дійсно в цей день проходила курс радіоізотопного обстеження (за допомогою препарату "Метастрон" з періодом напіврозпаду 6 годин), і не представляє загрози для оточуючих людей.

Всього за 9 місяців 2010 року в Луганській області на держкордоні проведено радіологічний контроль 3 млн. 179 тис. тонн вантажів.

proUA.com

Зараз ви читаєте новину «Митники зловили українку, яка випромінювала радіацію у 175 разів більше норми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі