понеділок, 19 липня 2010 15:14

Митниця хоче скасувати кримінальну відповідальність за "контрабас"

Митниця хоче скасувати кримінальну відповідальність за "контрабас"

Держмитслужба пропонує декриміналізувати статтю і залишити кримінальну відповідальність лише за переміщення сильнодіючих наркотиків, зброї, культурно-історичних цінностей і стратегічної сировини. Про це повідомив голова Держмитслужби Ігор Калетник на прес-конференції.

Калєтнік підкреслив, що відповідні зміни Держмитслужба пропонує внести до Кримінально-процесуального та Кримінального кодексів України. За словами глави відомства, вся інша контрабанда має під собою не кримінальну, а виключно економічне підґрунтя.

Калєтнік підкреслив, що кримінальні справи, які порушуються за матеріалами Держмитслужби за фактом контрабанди, як правило, не доводяться до логічного завершення, тому що Держмитслужба не може проводити слідчих дій, втрачається час на початковому етапі розслідування.

"Нашу позицію сьогодні підтримує і Служба безпеки, і Кабінет міністрів. Ми сподіваємося, що після того, як урядовий комітет розгляне ініціативу Держмитслужби, ми зможемо до цього питання повернутися, але ми вважаємо, що було б доцільним сьогодні порушувати адміністративні справи. У десятиденний термін за статтями, які передбачають конфіскацію, передавати до суду. Після винесення рішення суду даний товар буде підлягати конфіскації, і кошти відразу будуть надходити до бюджету держави ", - сказав він.

Калєтнік також підкреслив, що у кримінальних справах така швидка передача неможлива, оскільки вилучені матеріальні цінності кілька років зберігаються в якості речових доказів.

Ліга.

Зараз ви читаєте новину «Митниця хоче скасувати кримінальну відповідальність за "контрабас"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі