пʼятниця, 05 вересня 2008 14:16

Митниці Москви перенесуть в Московську область

Митниці Москви і Санкт-Петербурга до середини 2009 року планується перенести в Московську та Ленінградську області, пише газета "Відомості". Потім митниці взагалі перенесуть на кордон країни, хоча точні терміни цього ще не визначені.

Раніше митна служба ФМС схвалила концепцію ліквідації внутрішніх митниць з 2009 року, але документ ще допрацьовуватимуть, після чого його представлять на затвердження уряду. Перенесення митниць зі столиці та Петербургу - перший етап реалізації концепції. У ФМС обіцяють, що через рік інфраструктура областей буде повністю готова до оформлення товарів. У Петербурзі за межі міста винесені майже всі митниці.

"Комерсант" пише, що тільки в Москві та Московській області зараз діє вісім митниць з 97 митними постами, що оформляють 60 відсотків вантажів, що надходять до країни автомобільним транспортом.

Раніше ЗМІ писали, що зараз на кордоні немає фахівців для оформлення вантажів, а склади тимчасового зберігання та логістичні термінали знаходяться усередині країни, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Митниці Москви перенесуть в Московську область». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі