субота, 07 липня 2007 15:04

Місто Розуелл в США відзначає 60-річчя катастрофи інопланетян

Місто Розуелл в американському штаті Нью-Мексико відзначає 60-леття однієї з найзагадковіших катастроф в історії людства. Шість десятиліть тому на початку липня в його околицях розбився якийсь літальний апарат, який багато хто вважає космічним кораблем інопланетян.

За традицією, в ці дні в Розуеллі проходить фестиваль, на який зазвичай з"їжджається близько 50 тисяч людей. Програма святкувань обширна - тут проходять семінари, зустрічі з письменниками, лекції. Музей НЛО, розташований в цьому місті, організовує спеціальні експозиції. Проводяться поїздки в район падіння загадкового об"єкту. Але найбільший інтерес туристів викликає традиційний барвистий костюмований Парад інопланетян.
В Америці багато хто не вірить в офіційні пояснення того що трапилося і вважають, що уряд приховує правду. Наполегливо живуть чутки про те, що під Розуеллом розбився НЛО, а його уламки і тіла загиблих пілотів були підібрані військовими і впродовж багатьох років ховаються урядом США.

Як би там не було, загадкова катастрофа давно перетворила Розуелл на "Мекку" для всіх тих, хто вірить в інопланетян. У музеї міста зібрані самі різні - аж до вельми екзотичних - експонати. Всього за роки існування музей відвідало 2,5 млн. людей. Навколо нього склався цілий комплекс, що живе за рахунок незгасного інтересу до теми НЛО. Торгівля сувенірами поставлена на широку ногу, а всі кафе і магазини міста активно використовують "інопланетну" символіку, а фігури "зелених чоловічків" можна зустріти майже на кожному розі. В дні проведення фестивалів в готелях міста не буває жодного вільного номера, повідомляє NEWSru.


Зараз ви читаєте новину «Місто Розуелл в США відзначає 60-річчя катастрофи інопланетян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі