середа, 06 серпня 2008 15:17

Міська електричка вирішить транспортні проблеми столиці

Влада Києва підтримали ініціативу Південно-Західної залізниці щодо створення в столиці міської електрички.

Про це 5 серпня заявив під час перебування в Бахмачі начальник Південно-Західної залізниці Олексій Кривопішин.

"Передбачено фінансування з бюджету шляхом субвенції на Київську міську адміністрацію", - сказав Кривопішин.

Він також повідомив, що із столичною владою настроєна співпраця. Зокрема, проведено декілька робочих нарад з виїздом на місце. Їх підсумком стало доручення міської влади проектним організаціям щодо розробки під"їздів і пересадкових пунктів.

Як відзначив Кривопішин, вже почалося будівництво платформи на станції "Лівобережна", цього року повинне завершитися будівництво платформи на станції Берестейська. Одночасно йдуть роботи з будівництва турнікетів і устаткуванню кас.

Кривопішин розповів, що в депо "Фастів" вже зібраний електропоїзд дослідного зразка, який експериментально курсуватиме на північному півкільці.

За його словами, в першому кварталі 2009 року буде відкрито рух міської електрички Дарниця - Вигурівщина, Київ-Дніпровський - Оболонь, Київ-Петрівка - Борщагівка.

Інше півкільце буде включено в проект тільки після введення в експлуатацію нового залізничного мосту. Південно-Західна залізниця планує відкрити рух міської електрички в годинному проміжку з 6.00 до 9.00 і з 17.00 до 21.00 з інтервалом 15 хвилин. Міський електропоїзд буде розрахований на 1 тис. пасажирів.

"Це затребуваний вид транспорту, який з"єднає правий і лівий берег Дніпра", - підкреслив Кривопішин.

На його думку, міська електричка допоможе вирішити транспортні проблеми столиці, повідомляє Сегодня

Зараз ви читаєте новину «Міська електричка вирішить транспортні проблеми столиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі