понеділок, 31 березня 2008 17:24

Місія ЄС в Косово діятиме на всій його території

Поліцейські підрозділи і представники судових органів Євросоюзу в рамках місії ЄС по підтримці законності і правопорядку в Косово будуть розміщені на всій його території, зокрема в районах з переважно сербським населенням, заявив глава місії французький генерал Ів де Кермабон, який прибув сьогодні в Косово.

За словами представника ЄС, розміщення співробітників місії "вимагає деякого часу", проте точних термінів він не назвав, передає ІТАР-ТАРС.

Тим часом Іспанія заявила, що не посилатиме поліцейських для запланованої місії ЄС в Косово до того, як не вирішиться всі питання, пов"язані з переміщенням сил з поточної місії ООН, заявив МЗС країни.

Іспанія є однією з дев"яти країн ЄС, що не визнала незалежність Косово від Сербії.

Міністр закордонних справ Іспанії Мігель Ангель Моратінос заявив на нараді ЄС в Словенії, що Мадрид не посилатиме своїх поліцейських до контингенту ЄС чисельністю 2 тис. чоловік, поки іспанські військовослужбовці не повернуться з місії ООН, повідомляє Reuters.

Зараз ви читаєте новину «Місія ЄС в Косово діятиме на всій його території». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі