четвер, 01 квітня 2010 11:27

Мішель Обама посадила в городі Білого Дому капусту і ревінь

Мішель Обама посадила в городі Білого Дому капусту і ревінь

Перша леді США Мішель Обама з нагоди весни разом зі школярами та двома міністрами посадила на городі Білого дому капусту брокколі і ревінь.

"Восени ми посадили трохи картоплі. Що ми садили весною? Що це були за стебла? Горох! Ми садили горох! Ще ми садили цибулю і трохи трав. А пам"ятаєте, як ми садили часник і розмарин? А на десерт - пам"ятаєте, як ми садили ягоди? У нас є лохина, малина та ожина ", - сказала Мішель Обама, звертаючись до школярів.

Дружина президента США подякувала своїм помічникам і пояснила, що їх робота змусила багатьох людей задуматися про городництво.

"Зараз всі говорять про городи, не лише у США, але і по всьому світу. Ми змогли задуматися про те, щоб діти пробували їжу, яку вони ніколи не пробували, овочі, яких вони ніколи не їли. .. Ми почали говорити зі школами про те, як зробити шкільні сніданки більш корисними", - зазначила Мішель Обама.

Вона підкреслила, що саджати овочі можна в будь-якому віці, і в будь-якому віці це приносить радість.

"Зараз стає жарковато, але це здорово - коли копаєшся в землі, трохи мажешся, коли під нігті забивається бруд", - усміхаючись, сказала перша леді.

Вона подала приклад школярам і міністрам сільського господарства та охорони здоров"я Тому Вілсаку і Кетлін Себеліус, власноруч посадивши грядку брокколі і ревеню.

Город біля Білого дому посадили в березні 2009 року. Продукти з городу і пасіки використовуються для приготування їжі сім"ї президента, а також при підготовці до офіційних прийомів. Наприкінці жовтня Мішель разом зі школярами зібрала на своєму городі врожай. За весну, літо і початок осені кухарі Білого дому зібрали на городі майже 350 кілограмів овочів.

Барак Обама ще під час своєї виборчої кампанії закликав підтримувати сільське господарство і робити вибір на користь екологічно чистою і здорової їжі.

РИА-Новости

Зараз ви читаєте новину «Мішель Обама посадила в городі Білого Дому капусту і ревінь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі