пʼятниця, 25 вересня 2009 14:36

Мішель Обама подарувала "першим леді" власний мед в кришталевих флаконах

Мішель Обама подарувала "першим леді" власний мед в кришталевих флаконах

Мед з Білого дому і унікальний фарфоровий чайний сервіз відвезе додому із США "перша леді" кожної з країн-учасниць саміту "Великої двадцятки", що відкрився увечері 24 вересня в Піттсбурзі.

За повідомленням прес-служби Білого дому, такі подарунки підготувала своїм подругам дружина президента США Мішель Обама. Вона влаштувала на честь "перших леді" окремий прийом в заміському маєтку Rosemont Farm поблизу Піттсбурга.

У подарунки вкладений "особистий і історичний" сенс. Зразком для сервізу послужив такий же набір чайного посуду, яким користувалася в 1861 р. сім"я президента Аврама Лінкольна, земляка і кумира Барака Обами. Лінкольн - президент-визволитель, що скасував рабство в країні, Обама - перший чорношкірий господар Білого дому.

Лінкольновський сервіз був прикрашений золотим і пурпурним орнаментом. На нинішньому подарунковому золотий колір замінений платиновим на честь Піттсбурга, який традиційно був відомий як місто сталеливарників.

Пурпурна фіалка служить квітковим символом штату Іллінойс, де і Лінкольн, і Обама починали політичну кар"єру. Тому пурпур в колірній гаммі сервізу збережений. До речі, виготовляла подарункові набори одна зі старих профільних сімейних фірм в Іллінойсі.

Окрім орнаменту, чашки, блюдця і заварювальний чайник прикрашені зображеннями квітів. Окрім вже згаданої фіалки це троянди - офіційні квіти і Вашингтона, і всієї Америки в цілому, а також кальмія широколиста - красивий квітучий чагарник, символ штату Пенсільванія.

Що стосується меду, його Мішель Обама отримала буквально "зі свого городу" - знаменитої "сотки", обробленої нею за допомогою школярів на території Білого дому. Як відомо, окрім грядок там є ще і вулик з роєм бджіл.

Мед розлитий в кришталеві флакони з відтворенням особистого підпису "першою леді" США. Це ручна робота одного з каліфорнійських художників-склодувів. Кришталь, як стверджує Білий дім, виготовлений з мінералів, що видобуваються тільки в США, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Мішель Обама подарувала "першим леді" власний мед в кришталевих флаконах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі