неділя, 08 липня 2007 16:11

Миротворці Росії і Грузії обговорюють передислокацію постів

Російські і грузинські миротворці ведуть переговори про передислокацію декількох миротворчих постів в зоні грузино-осетинського конфлікту у зв"язку з суботнім загостренням ситуації в Південній Осетії.

Не дивлячись на переговори, грузинські і осетинські силовики в районі інциденту залишаються на колишніх позиціях. На жаль, головний парламентар від Грузії - держміністр з врегулювання конфліктів Мераб Антадзе не виходить на зв"язок ні з представниками Цхинвалі, ні з представниками ССПМ.

МВС Південної Осетії підняте по тривозі у зв"язку з тим, що грузинська сторона силами спецпідрозділів, що знаходилися в грузинонаселеному селі Авневі, почала пересування і будівництво вогняних позицій у напрямі до осетинського села Ход. Грузія робить стратегічний маневр для наближення до Зарської об"їзної дороги - єдиною, що пов"язує Південну Осетію з Росією.

Командування Змішаних сил по підтримці миру в зоні грузино-осетинського конфлікту (ССПМ) оцінює обстановку в зоні конфлікту як напружену і наполягає на негайній зустрічі співголов Змішаної контрольної комісії, куди входять представники Росії, Північної Осетії, Грузії і Південної Осетії, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Миротворці Росії і Грузії обговорюють передислокацію постів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі