четвер, 31 січня 2008 17:20

Миротворці ООН зробили акт культурного вандалізму

Військовослужбовці співробітники місії ООН по організації референдуму в Західній Сахарі (МІНУРСО, Minurso) знищили численні доісторичні наскальні розписи. Малюнки, вік яких досягає шести тисяч років, спотворені написами з вказівками імен і країн походження вандалів. Газета The Times повідомляє про це, посилаючись на Ніка Брукса, викладача британського університету Східної Англії, директора археологічного і екологічного проекту Western SaharaProject.

Судячи зі звіту учасників WesternSahara Project, більше всього постраждали наскельні розписи у віддаленому районі Ладжуад. Це місце є шанованим серед племен, що населяють Сахару.

Співробітники МІНУРСО, що працюють в місії в Західній Сахарі, представляють приблизно 30 країн. У числі вандалів, судячи з підписів, залишених на археологічних пам"ятниках, і списків співробітників, опинилися офіцер з Кенії, що закінчив курс "Етичної поведінки миротворця" ("EthicsinPeacekeeping"), військовослужбовці з Хорватії, Росії, Єгипту, Малайзії і інших країн.

Глава МІНУРСО повідомив газету TheTimes, що був шокований масштабом вандалізму, і пообіцяв зробити дисциплінарні заходи по відношенню до всіх порушників, повідомляє Лента.ru.

Зараз ви читаєте новину «Миротворці ООН зробили акт культурного вандалізму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі