четвер, 17 січня 2008 13:14

Мінюст Італії подав у відставку через обвинувачення в корупції

Правляча коаліція Італії опинилася під загрозою розпаду після того, як у відставку подав міністр юстиції Італії Клементе Мастелла. Причиною став корупційний скандал, в центр якого потрапили він і його дружина. Не зважаючи на почате розслідування і домашній арешт дружини Мастелли, голова уряду країни Романо Проді відставку поки що не прийняв.

У своїй промові перед сенаторами Мастелла виступив проти упередженого відношення до нього слідчих: "Протягом моєї активної роботи в структурах влади я виявив велику кількість суддів, які відрізняються серйозністю і неупередженістю, але разом з тим, мені знайомі й такі, чию роботу не можна назвати незалежною, особливо від політиків і партій."

Дружина Мастелли Сандра Лонардо, яку також підозрюють у корупції, очолювала регіональну раду області Кампанія. Її звинувачують, зокрема, в вимаганні хабара в директора лікарні міста Казерта. Всього у справі про корупцію проходять 23 людини.

У партії Клементе Мастелли "Демократичний союз за Європу" - три мандати в сенаті. Уряд Проді користується там підтримкою дуже непевної більшості. Услід за можливим відходом Мастелли сенатори від його партії можуть відмовитися підтримати кабінет.

Але це не єдиний удар, який обрушився напередодні на прем"єра. Конституційний суд Італії дав зелене світло на проведення референдуму стосовно реформи виборчої системи, повідомляє Euronews.
Зараз ви читаєте новину «Мінюст Італії подав у відставку через обвинувачення в корупції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі